Pregled bibliografske jedinice broj: 325078
Procjena stupnja razgradnje jabučne kiseline u crnim vinima
Procjena stupnja razgradnje jabučne kiseline u crnim vinima, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 325078 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Procjena stupnja razgradnje jabučne kiseline u crnim vinima
(Evaluation of malic acid degradation level in red wines)
Autori
Varnica, Domagoj
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
27.02
Godina
2002
Stranica
56
Mentor
Banović, Mara
Ključne riječi
FTIR; jabučno-mliječna fermentacija; Plavac mali; tankoslojna kromatografija
(FTIR; malolactic fermentation; "Plavac mali"; thin-layer chromatography)
Sažetak
Cilj rada bio je ustanoviti metodu kojom će se omogućiti detekcija jabučne i mliječne kiseline u uzorcima crnih vina, a koja će ujedno biti jeftina. Izabrana je metoda tankoslojne kromatografije kod koje je kao podloga korištena ploča Kieselgel 60WF 254_s, a otapala: 1)mravlja kiselina : butanol : destilirana voda, 10.7:100:100 2)n-butil acetat : octena kiselina, 1:2.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
14/02