Pregled bibliografske jedinice broj: 324969
Korelacija udjela nitrata, nitrita i oksalne kiseline s redoks-potencijalom špinata tijekom prerade
Korelacija udjela nitrata, nitrita i oksalne kiseline s redoks-potencijalom špinata tijekom prerade, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 324969 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Korelacija udjela nitrata, nitrita i oksalne kiseline s redoks-potencijalom špinata tijekom prerade
(The correlation between the nitrates, nitrites and oxalic acid contents with the redox-potential in the spinach during processing)
Autori
Kuzmac, Marica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
27.02
Godina
2002
Stranica
68
Mentor
Pospišil, Jasna
Ključne riječi
špinat; nitrati i nitriti; oksalna kiselina; redoks potencijal
(spinach; nitrates; nitrites; oxalic acid; redox-potential)
Sažetak
U ovom radu provedeno je usporedno određivanje promjena udjela nitrata, nitrita i oksalne kiseline u špinatu i redoks potencijala (rH) tijekom tehnološkog procesa proizvodnje smrznutog pirea. Cilj je bio utvrditi kvantitativnu povezanost promjena kemijskih parametara, važnih za kakvoću špinata i određivanja redoks-potencijala, kao mogućeg pouzdanog parametra u kontroli kakvoće procesa proizvodnje i gotovog proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
08/02
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Jasna Pospišil
(mentor)