Pregled bibliografske jedinice broj: 324159
Utjecaj uvjeta ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice
Utjecaj uvjeta ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 324159 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj uvjeta ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice
(The influence of extrusion cooking conditions on the qualities of wheat semolina extrudate)
Autori
Fegeš, Maja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
30.04
Godina
2002
Stranica
62
Mentor
Karlović, Damir
Ključne riječi
ekstruzija; pšenična krupica
(extrusion; wheat semolina)
Sažetak
Provedeno je ispitivanje uvjeta ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice.Ispitivanje se provelo pri različitim temperaturama, broju okretaja pužnica, količini dodane vode u ekstrudatu i različitoj dobavi suhe tvari pšenične krupice. Cilj je ispitati pri kojim uvjetima ekstruzije će pšenična krupica imati optimalni indeks vezanja vode i indeks topljivosti u vodi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
36/02
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb