Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 324158

Tehnološki proces proizvodnje ekstra kobasice uz dodatak sirutke u prahu


Vreš, Nikolina
Tehnološki proces proizvodnje ekstra kobasice uz dodatak sirutke u prahu, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 324158 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnološki proces proizvodnje ekstra kobasice uz dodatak sirutke u prahu
(Technological process of production extra sausage by adding dry whey)

Autori
Vreš, Nikolina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.03

Godina
2002

Stranica
52

Mentor
Šatović, Viktor

Ključne riječi
ekstra kobasica; sirutka u prahu; sposobnost vezanja vode; vrijeme pohrane
(extra sausage; dry whey; water-binding capacity; storage)

Sažetak
Važna svojstva obarenih kobasica su konzistencija i sposobnost vezanja vode. Aditivi posebice polifosfati imaju ulogu nadoknade prirodnih fosfata i povećanje sposobnosti vezanja vode. Zbog moguće štetnosti polifosfata na ljudsko zdravlje njihova uporaba se nastoji barem smanjiti i zamijeniti drugim proizvodima. "Fondalac M" je sirutka u prahu s visokim udjelom proteina i niskim udjelom laktoze. Proteini sirutke imaju dobru sposobnost emulgiranja i sposobnost vezanja vode. Nakon dužeg vremena pohrane ekstra kobasice, sirutka u prahu ima dobro djelovanje na sposobnost vezanja vode, ali nešto lošiji utjecaj na senzorska svojstva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
20/02



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Viktor Šatović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vreš, Nikolina
Tehnološki proces proizvodnje ekstra kobasice uz dodatak sirutke u prahu, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vreš, N. (2002) 'Tehnološki proces proizvodnje ekstra kobasice uz dodatak sirutke u prahu', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vre\v{s}, Nikolina}, year = {2002}, pages = {52}, keywords = {ekstra kobasica, sirutka u prahu, sposobnost vezanja vode, vrijeme pohrane}, title = {Tehnolo\v{s}ki proces proizvodnje ekstra kobasice uz dodatak sirutke u prahu}, keyword = {ekstra kobasica, sirutka u prahu, sposobnost vezanja vode, vrijeme pohrane}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vre\v{s}, Nikolina}, year = {2002}, pages = {52}, keywords = {extra sausage, dry whey, water-binding capacity, storage}, title = {Technological process of production extra sausage by adding dry whey}, keyword = {extra sausage, dry whey, water-binding capacity, storage}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font