Pregled bibliografske jedinice broj: 324101
Usporedba dobivanja saharoze iz tršćanog i repinog sirovog šećera
Usporedba dobivanja saharoze iz tršćanog i repinog sirovog šećera, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 324101 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Usporedba dobivanja saharoze iz tršćanog i repinog sirovog šećera
(Comparison of getting sucrose from cane and beet raw sugar)
Autori
Zlodi, Daniela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
24.04
Godina
2002
Stranica
51
Mentor
Karlović, Damir
Ključne riječi
šećerna repa; šećerna trska; kristalizacija saharoze; sirovi šećer
(beet sugar; cane; sugar; raw sugar; crystal sugar; crystallization)
Sažetak
U radu su praćeni i uspoređeni rezultati prerade sirovog šećera po slijedećim kampanjama koje su provedene: 1994 godine sirovi šečer iz šečerne trske porijeklom s Kube ; 1996 godine sirovi šećer iz šećerne trske porijeklom iz Australije ; 2001 godine sirovi šećer iz šećerne repe porijeklom iz Češke.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
43/02
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Damir Karlović
(mentor)