Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 324099

Fizikalno-kemijski pokazivači različitosti istarskog i dalmatinskog pršuta


Balić, Edita
Fizikalno-kemijski pokazivači različitosti istarskog i dalmatinskog pršuta, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 324099 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Fizikalno-kemijski pokazivači različitosti istarskog i dalmatinskog pršuta
(The physico-chemical indicators of difference between the Istrian and Dalmatian prosciutto ham)

Autori
Balić, Edita

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
08.03

Godina
2001

Stranica
31

Mentor
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
pršut; soljenje; dimljenje; fermentacija; prešanje
(prosciutto ham; salting; smoking; fermentation process; pressing)

Sažetak
Predmet rada je istraživanje svojstava tradicionalnog proizvoda dalmatinskog i istarskog kraja, pršuta. Na osnovu naših ispitivanja može se zaključiti da je dalmatinski pršut proizvod s manje vode i soli, a više bjelančevina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
43/01



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Balić, Edita
Fizikalno-kemijski pokazivači različitosti istarskog i dalmatinskog pršuta, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Balić, E. (2001) 'Fizikalno-kemijski pokazivači različitosti istarskog i dalmatinskog pršuta', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bali\'{c}, Edita}, year = {2001}, pages = {31}, keywords = {pr\v{s}ut, soljenje, dimljenje, fermentacija, pre\v{s}anje}, title = {Fizikalno-kemijski pokaziva\v{c}i razli\v{c}itosti istarskog i dalmatinskog pr\v{s}uta}, keyword = {pr\v{s}ut, soljenje, dimljenje, fermentacija, pre\v{s}anje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bali\'{c}, Edita}, year = {2001}, pages = {31}, keywords = {prosciutto ham, salting, smoking, fermentation process, pressing}, title = {The physico-chemical indicators of difference between the Istrian and Dalmatian prosciutto ham}, keyword = {prosciutto ham, salting, smoking, fermentation process, pressing}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font