Pregled bibliografske jedinice broj: 324099
Fizikalno-kemijski pokazivači različitosti istarskog i dalmatinskog pršuta
Fizikalno-kemijski pokazivači različitosti istarskog i dalmatinskog pršuta, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 324099 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fizikalno-kemijski pokazivači različitosti istarskog i dalmatinskog pršuta
(The physico-chemical indicators of difference between the Istrian and Dalmatian prosciutto ham)
Autori
Balić, Edita
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
08.03
Godina
2001
Stranica
31
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
pršut; soljenje; dimljenje; fermentacija; prešanje
(prosciutto ham; salting; smoking; fermentation process; pressing)
Sažetak
Predmet rada je istraživanje svojstava tradicionalnog proizvoda dalmatinskog i istarskog kraja, pršuta. Na osnovu naših ispitivanja može se zaključiti da je dalmatinski pršut proizvod s manje vode i soli, a više bjelančevina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
43/01
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)