Pregled bibliografske jedinice broj: 324096
Prženje kikirikija u palminom ulju
Prženje kikirikija u palminom ulju, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 324096 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prženje kikirikija u palminom ulju
(Peanuts frying in palm oil)
Autori
Krajcar, Vesna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
26.04
Godina
2002
Stranica
68
Mentor
Štrucelj, Dubravka
Ključne riječi
kikiriki; palmino ulje; prženje; termooksidacija; polarni spojevi
(peanuts; palm oil/olein; frying; termooxidation; polar compounds)
Sažetak
U ovom radu su ispitivane promjene palminog ulja oleina tijekom prženja kikirikija u industrijskim uvjetima na temperaturi prženja 150º ; C do 160º ; C (uključujući i intervale stajanja ulja na okolišnoj temperaturi).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
40/02
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Dubravka Štrucelj
(mentor)