Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 324074

Izolacija i identifikacija bakterija tijekom tehnološke obrade peradi


Katalin, Helena
Izolacija i identifikacija bakterija tijekom tehnološke obrade peradi, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 324074 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Izolacija i identifikacija bakterija tijekom tehnološke obrade peradi
(Bacterial isolation and detection during technological processing of poultry meat)

Autori
Katalin, Helena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
26.04

Godina
2002

Stranica
70

Mentor
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
broj bakterija; izolacija i identifikacija; protustrujno vodeno hlađenje
(bacterial count; counter water chilling; bacterial isolation and detection)

Sažetak
Jedna od najznačajnijih metoda očuvanja kvalitete mesa danas svakako je postupak hlađenja. Uzorci su uzimani sa površine trupova tovnih pilića tijekom procesa evisceracije, protustrujnog vodenog hlađenja, te završnog pranja. Bakteriološka pretraga obavljana je uobičajenim postupcima propisanim za takva istraživanja. Rezultati su pokazali povećan broj bakterija u 14 sati u usporedbi s brojem bakterija u 7 sati. Najčešće su izolirane vrste rodova Clostridium i Escherichia coli.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
49/02



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Katalin, Helena
Izolacija i identifikacija bakterija tijekom tehnološke obrade peradi, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Katalin, H. (2002) 'Izolacija i identifikacija bakterija tijekom tehnološke obrade peradi', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Katalin, Helena}, year = {2002}, pages = {70}, keywords = {broj bakterija, izolacija i identifikacija, protustrujno vodeno hla\djenje}, title = {Izolacija i identifikacija bakterija tijekom tehnolo\v{s}ke obrade peradi}, keyword = {broj bakterija, izolacija i identifikacija, protustrujno vodeno hla\djenje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Katalin, Helena}, year = {2002}, pages = {70}, keywords = {bacterial count, counter water chilling, bacterial isolation and detection}, title = {Bacterial isolation and detection during technological processing of poultry meat}, keyword = {bacterial count, counter water chilling, bacterial isolation and detection}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font