Pregled bibliografske jedinice broj: 324074
Izolacija i identifikacija bakterija tijekom tehnološke obrade peradi
Izolacija i identifikacija bakterija tijekom tehnološke obrade peradi, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 324074 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Izolacija i identifikacija bakterija tijekom tehnološke obrade peradi
(Bacterial isolation and detection during technological processing of poultry meat)
Autori
Katalin, Helena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
26.04
Godina
2002
Stranica
70
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
broj bakterija; izolacija i identifikacija; protustrujno vodeno hlađenje
(bacterial count; counter water chilling; bacterial isolation and detection)
Sažetak
Jedna od najznačajnijih metoda očuvanja kvalitete mesa danas svakako je postupak hlađenja. Uzorci su uzimani sa površine trupova tovnih pilića tijekom procesa evisceracije, protustrujnog vodenog hlađenja, te završnog pranja. Bakteriološka pretraga obavljana je uobičajenim postupcima propisanim za takva istraživanja. Rezultati su pokazali povećan broj bakterija u 14 sati u usporedbi s brojem bakterija u 7 sati. Najčešće su izolirane vrste rodova Clostridium i Escherichia coli.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
49/02
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)