Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 324037

Tehnološki proces proizvodnje pilećih hrenovki sa i bez sira


Martinec, Nenad
Tehnološki proces proizvodnje pilećih hrenovki sa i bez sira, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 324037 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnološki proces proizvodnje pilećih hrenovki sa i bez sira
(Technological process of production frankfurters of poultry meat with and without cheese)

Autori
Martinec, Nenad

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
08.05

Godina
2002

Stranica
60

Mentor
Šatović, Viktor

Ključne riječi
hrenovke; laktati; nitriti; obarene kobasice; polifosfati
(cooked sausages; frankfurters; lactate; nitrite; polyphosphate)

Sažetak
U ovom radu, uz prikaz i sheme suvremenog tehnološkog procesa proizvodnje pilećih hrenovki u ovčjem tankom crijevu i kolagenom ovitku, ispitali smo i neke parametre kod proizvodnje (promjene na masi kod termičke obrade, temperaturu u središtu proizvoda) kao i kakvoću gotovog proizvoda. Uz organoleptičku provjeru, napravili smo i kemijsku analizu udjela vode, masti, proteina, polifosfata i nitrita.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
45/02



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Viktor Šatović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Martinec, Nenad
Tehnološki proces proizvodnje pilećih hrenovki sa i bez sira, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Martinec, N. (2002) 'Tehnološki proces proizvodnje pilećih hrenovki sa i bez sira', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Martinec, Nenad}, year = {2002}, pages = {60}, keywords = {hrenovke, laktati, nitriti, obarene kobasice, polifosfati}, title = {Tehnolo\v{s}ki proces proizvodnje pile\'{c}ih hrenovki sa i bez sira}, keyword = {hrenovke, laktati, nitriti, obarene kobasice, polifosfati}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Martinec, Nenad}, year = {2002}, pages = {60}, keywords = {cooked sausages, frankfurters, lactate, nitrite, polyphosphate}, title = {Technological process of production frankfurters of poultry meat with and without cheese}, keyword = {cooked sausages, frankfurters, lactate, nitrite, polyphosphate}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font