Pregled bibliografske jedinice broj: 324037
Tehnološki proces proizvodnje pilećih hrenovki sa i bez sira
Tehnološki proces proizvodnje pilećih hrenovki sa i bez sira, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 324037 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnološki proces proizvodnje pilećih hrenovki sa i bez sira
(Technological process of production frankfurters of poultry meat with and without cheese)
Autori
Martinec, Nenad
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
08.05
Godina
2002
Stranica
60
Mentor
Šatović, Viktor
Ključne riječi
hrenovke; laktati; nitriti; obarene kobasice; polifosfati
(cooked sausages; frankfurters; lactate; nitrite; polyphosphate)
Sažetak
U ovom radu, uz prikaz i sheme suvremenog tehnološkog procesa proizvodnje pilećih hrenovki u ovčjem tankom crijevu i kolagenom ovitku, ispitali smo i neke parametre kod proizvodnje (promjene na masi kod termičke obrade, temperaturu u središtu proizvoda) kao i kakvoću gotovog proizvoda. Uz organoleptičku provjeru, napravili smo i kemijsku analizu udjela vode, masti, proteina, polifosfata i nitrita.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
45/02
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Viktor Šatović
(mentor)