Pregled bibliografske jedinice broj: 323730
Utjecaj kalijevog laktata na trajnost hrenovki u vakuum pakiranju
Utjecaj kalijevog laktata na trajnost hrenovki u vakuum pakiranju, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 323730 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj kalijevog laktata na trajnost hrenovki u vakuum pakiranju
(Influence of potassium lactate on durability of vacuum-sealed sausages)
Autori
Jurčić King, Dijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
Podatak o recenziji nije dostupan
Godina
2003
Stranica
59
Mentor
Šatović, Viktor
Ključne riječi
hrenovke; laktati; trajnost; mikroorganizmi
(sausage; lactates; durability; microorganisms in meat)
Sažetak
Hrenovke su osjetljiv proizvod, te je potrebno pridržavati se deklaracijom propisanih uvjeta čuvanja, posebno na rashladnim policama, u protivnom može doći do neželjene mikrobiološke kontaminacije. Laktati nemaju sposobnost uništavanja mikroorganizama, ali efikasno inhibiraju razvoj brojne nepoželjne mikroflore u proizvodu smanjenjem aktiviteta vode u proizvodu o kome ovisi rast i razmnožavanje mikroorganizama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
82/03
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Viktor Šatović
(mentor)