Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 323730

Utjecaj kalijevog laktata na trajnost hrenovki u vakuum pakiranju


Jurčić King, Dijana
Utjecaj kalijevog laktata na trajnost hrenovki u vakuum pakiranju, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 323730 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj kalijevog laktata na trajnost hrenovki u vakuum pakiranju
(Influence of potassium lactate on durability of vacuum-sealed sausages)

Autori
Jurčić King, Dijana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
Podatak o recenziji nije dostupan

Godina
2003

Stranica
59

Mentor
Šatović, Viktor

Ključne riječi
hrenovke; laktati; trajnost; mikroorganizmi
(sausage; lactates; durability; microorganisms in meat)

Sažetak
Hrenovke su osjetljiv proizvod, te je potrebno pridržavati se deklaracijom propisanih uvjeta čuvanja, posebno na rashladnim policama, u protivnom može doći do neželjene mikrobiološke kontaminacije. Laktati nemaju sposobnost uništavanja mikroorganizama, ali efikasno inhibiraju razvoj brojne nepoželjne mikroflore u proizvodu smanjenjem aktiviteta vode u proizvodu o kome ovisi rast i razmnožavanje mikroorganizama.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
82/03



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Viktor Šatović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jurčić King, Dijana
Utjecaj kalijevog laktata na trajnost hrenovki u vakuum pakiranju, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Jurčić King, D. (2003) 'Utjecaj kalijevog laktata na trajnost hrenovki u vakuum pakiranju', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jur\v{c}i\'{c} King, Dijana}, year = {2003}, pages = {59}, keywords = {hrenovke, laktati, trajnost, mikroorganizmi}, title = {Utjecaj kalijevog laktata na trajnost hrenovki u vakuum pakiranju}, keyword = {hrenovke, laktati, trajnost, mikroorganizmi}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jur\v{c}i\'{c} King, Dijana}, year = {2003}, pages = {59}, keywords = {sausage, lactates, durability, microorganisms in meat}, title = {Influence of potassium lactate on durability of vacuum-sealed sausages}, keyword = {sausage, lactates, durability, microorganisms in meat}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font