Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 323719

Redukcija etil-2, 4-diokso-4-(p-tolil)butanoata s pomoću pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)


Radišić, Smiljana
Redukcija etil-2, 4-diokso-4-(p-tolil)butanoata s pomoću pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae), 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 323719 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Redukcija etil-2, 4-diokso-4-(p-tolil)butanoata s pomoću pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)
(Reduction of ethyl-2, 4-dioxo-4-(p-tolyl)butanoate by baker's yeast (Saccharomyces cerevisiae))

Autori
Radišić, Smiljana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
12.12

Godina
2003

Stranica
45

Mentor
Vorkapić-Furač, Jasna

Ključne riječi
biotransformacije; 2; 4-dioksoester; redukcija s pekarskim kvascem (S. cerevisiae); spektroskopske metode
(biotransformations; reductions; baker's yeast)

Sažetak
U radu su izvedene reakcije biotransformacije spoja etil-2, 4-diokso-4-(p-tolil)butanoata s pomoću komercijalnog pekarskog kvasca (S. cerevisiae) u nesterilnim uvjetima i to: u vodenom mediju uz dodatak saharoze i u organskim otapalima (petroleter, toluen i tetraklorugljik).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija

Napomena
76/03



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasna Vorkapić-Furač (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Radišić, Smiljana
Redukcija etil-2, 4-diokso-4-(p-tolil)butanoata s pomoću pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae), 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Radišić, S. (2003) 'Redukcija etil-2, 4-diokso-4-(p-tolil)butanoata s pomoću pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Radi\v{s}i\'{c}, Smiljana}, year = {2003}, pages = {45}, keywords = {biotransformacije, 2, 4-dioksoester, redukcija s pekarskim kvascem (S. cerevisiae), spektroskopske metode}, title = {Redukcija etil-2, 4-diokso-4-(p-tolil)butanoata s pomo\'{c}u pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)}, keyword = {biotransformacije, 2, 4-dioksoester, redukcija s pekarskim kvascem (S. cerevisiae), spektroskopske metode}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Radi\v{s}i\'{c}, Smiljana}, year = {2003}, pages = {45}, keywords = {biotransformations, reductions, baker's yeast}, title = {Reduction of ethyl-2, 4-dioxo-4-(p-tolyl)butanoate by baker's yeast (Saccharomyces cerevisiae)}, keyword = {biotransformations, reductions, baker's yeast}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font