Pregled bibliografske jedinice broj: 323719
Redukcija etil-2, 4-diokso-4-(p-tolil)butanoata s pomoću pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)
Redukcija etil-2, 4-diokso-4-(p-tolil)butanoata s pomoću pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae), 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 323719 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Redukcija etil-2, 4-diokso-4-(p-tolil)butanoata s pomoću pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)
(Reduction of ethyl-2, 4-dioxo-4-(p-tolyl)butanoate by baker's yeast (Saccharomyces cerevisiae))
Autori
Radišić, Smiljana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
12.12
Godina
2003
Stranica
45
Mentor
Vorkapić-Furač, Jasna
Ključne riječi
biotransformacije; 2; 4-dioksoester; redukcija s pekarskim kvascem (S. cerevisiae); spektroskopske metode
(biotransformations; reductions; baker's yeast)
Sažetak
U radu su izvedene reakcije biotransformacije spoja etil-2, 4-diokso-4-(p-tolil)butanoata s pomoću komercijalnog pekarskog kvasca (S. cerevisiae) u nesterilnim uvjetima i to: u vodenom mediju uz dodatak saharoze i u organskim otapalima (petroleter, toluen i tetraklorugljik).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
Napomena
76/03
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Jasna Vorkapić-Furač
(mentor)