Pregled bibliografske jedinice broj: 323711
Sušenje alkaliziranog kakao-loma
Sušenje alkaliziranog kakao-loma, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 323711 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sušenje alkaliziranog kakao-loma
(Drying of alcalyzed cocoa-bean)
Autori
Marković, Đurđica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
12.12
Godina
2003
Stranica
43
Mentor
Ježek, Damir
Ključne riječi
kakao-lom; sušenje konvekcijom; sušenje IR-zrakama; ANOVA
(cocoa-bean; drying by convection; IR drying; ANOVA)
Sažetak
Cilj rada bila je kontrola sušenja alkaliziranog kakao-loma u dva Bühlerova pržionika i utvrđivanje da li je taj postupak ispravno proveden. Očitavani su temperatura i tlak tijekom sušenja, te je određivan udio vode u kakao-lomu prije i nakon sušenja. Radi usporedbe metode sušenja konvekcijom, osim u Bühlerovim pržionicima, izvršeno je sušenje kakao-loma pomoću infracrvenih zraka u uređaju LJ16 tvrtke "Mettler".
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
87/03