Pregled bibliografske jedinice broj: 323428
Utjecaj plastifikatora na svojstva jestivih polimernih membrana
Utjecaj plastifikatora na svojstva jestivih polimernih membrana, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 323428 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj plastifikatora na svojstva jestivih polimernih membrana
(Impact plasticizers on properties of edible polymer films)
Autori
Kubalek, Mirjana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
03.06
Godina
2003
Stranica
50
Mentor
Berković, Katarina
Ključne riječi
proteini soje; karboksimetilirani škrob; mehanička svojstva; plastifikatori; funkcionalna svojstva
(soy protein; carboxymethylated starch; mechanical properties; plasticizers; functional properties)
Sažetak
Usporedbom proteinskih i polisaharidnih membrana, pripravljenih od otopina sa 20% i 30%-tnim glicerolom, utvrđeno je da proteinske membrane imaju stabilnija mehanička svojstva.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
Napomena
53/03
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Katarina Berković
(mentor)