Pregled bibliografske jedinice broj: 323423
Upotreba statičkih miješala u proizvodnji specijalnih vrsta kruha
Upotreba statičkih miješala u proizvodnji specijalnih vrsta kruha, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 323423 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Upotreba statičkih miješala u proizvodnji specijalnih vrsta kruha
(Static mixers in production of special bread types)
Autori
Kurtek, Sanja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
17.07
Godina
2003
Stranica
64
Mentor
Bauman, Ingrid
Ključne riječi
miješanje krutina; statička miješala
(static mixer; solid blending)
Sažetak
Ovim radom željelo se ispitati mogućnost primjene statičkog miješala tipa "Sulzer" u svrhu miješanja krutih i praškastih materijala. Ispitivana je promjena stupnja izmiješanosti, utjecaj volumnih udjela pojedinih komponenti i utjecaj ostalih fizikalnih i kemijskih promjena.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
57/03
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ingrid Bauman
(mentor)