Pregled bibliografske jedinice broj: 323421
Utjecaj uvjeta ekstruzije na svojstva ekstrudata kukuruznog brašna
Utjecaj uvjeta ekstruzije na svojstva ekstrudata kukuruznog brašna, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 323421 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj uvjeta ekstruzije na svojstva ekstrudata kukuruznog brašna
(The influence of extrusion cooking conditions on the qualities of corn flour extrudate)
Autori
Plazonić, Magdalena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.07
Godina
2003
Stranica
50
Mentor
Ježek, Damir
Ključne riječi
ekstruzija; kukuruzno brašno; indeks topljivosti; indeks vezanja vode
(extrusion cooking; corn flour; water absorption index; water solubility index)
Sažetak
U radu je ispitivan utjecaj uvjeta ekstruzije na svojstva ekstrudata kukuruznog brašna i mogućnost primjene ekstrudata u proizvodnji miješanog kukuruznog kruha.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
60/03