Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 323261

Određivanje optimalnih procesnih parametara prženja kakaovca


Schubert, Daniela
Određivanje optimalnih procesnih parametara prženja kakaovca, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 323261 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje optimalnih procesnih parametara prženja kakaovca
(Optimization of roasting in cocoa bean processing)

Autori
Schubert, Daniela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.03

Godina
2003

Stranica
38

Mentor
Ježek, Damir

Ključne riječi
prženje; kakao zrno
(roasting; cocoa beans)

Sažetak
Proces prženja vrlo je važan za formiranje svojstva željene arome i boje kakao mase. Općenito govoreći industrija čokolade preferira prženje neoljuštenih kakao zrna dok industrija kakao proizvoda prži oljuštena zrna. U tvornici "Kraš" proces prženja cijelog zrna proveden je u pržionicima BUEHLER Zyp STR-2.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
02/03



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Ježek (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Schubert, Daniela
Određivanje optimalnih procesnih parametara prženja kakaovca, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Schubert, D. (2003) 'Određivanje optimalnih procesnih parametara prženja kakaovca', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Schubert, Daniela}, year = {2003}, pages = {38}, keywords = {pr\v{z}enje, kakao zrno}, title = {Odre\djivanje optimalnih procesnih parametara pr\v{z}enja kakaovca}, keyword = {pr\v{z}enje, kakao zrno}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Schubert, Daniela}, year = {2003}, pages = {38}, keywords = {roasting, cocoa beans}, title = {Optimization of roasting in cocoa bean processing}, keyword = {roasting, cocoa beans}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font