Pregled bibliografske jedinice broj: 323261
Određivanje optimalnih procesnih parametara prženja kakaovca
Određivanje optimalnih procesnih parametara prženja kakaovca, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 323261 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje optimalnih procesnih parametara prženja kakaovca
(Optimization of roasting in cocoa bean processing)
Autori
Schubert, Daniela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
13.03
Godina
2003
Stranica
38
Mentor
Ježek, Damir
Ključne riječi
prženje; kakao zrno
(roasting; cocoa beans)
Sažetak
Proces prženja vrlo je važan za formiranje svojstva željene arome i boje kakao mase. Općenito govoreći industrija čokolade preferira prženje neoljuštenih kakao zrna dok industrija kakao proizvoda prži oljuštena zrna. U tvornici "Kraš" proces prženja cijelog zrna proveden je u pržionicima BUEHLER Zyp STR-2.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
02/03