Pregled bibliografske jedinice broj: 323257
Tehnološki proces proizvodnje pilećih hrenovki sa i bez Na-laktata
Tehnološki proces proizvodnje pilećih hrenovki sa i bez Na-laktata, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 323257 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnološki proces proizvodnje pilećih hrenovki sa i bez Na-laktata
(Technological process of production of chicken frankfurters with and without sodium lactate)
Autori
Lasić, Dalibor
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
07.03
Godina
2003
Stranica
52
Mentor
Šatović, Viktor
Ključne riječi
mesno tijesto; hrenovke; laktat; ovici
(meat dough; frankfurters; lactate; sleeves)
Sažetak
U ovom radu prikazana je shema suvremenog tehnološkog procesa proizvodnje pilećih hrenovki. Korišten je Na-laktat kao biološki konzervans odnosno regulator kiselosti. Svrha je bila usporediti pileće hrenovke sa Na-laktatom s hrenovkama koje ne sadrže Na-laktat.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
05/03
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Viktor Šatović
(mentor)