Pregled bibliografske jedinice broj: 322916
Održivost toplinski obrađenih i naknadno pasteriziranih vakuumiranih hrenovki
Održivost toplinski obrađenih i naknadno pasteriziranih vakuumiranih hrenovki, 2004., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 322916 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Održivost toplinski obrađenih i naknadno pasteriziranih vakuumiranih hrenovki
(Effect of the pasteurization and post-processing pasteurization on shelf life of vacuum packed frankfurters)
Autori
Begić, Vlasta
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
Podatak o recenziji nije dostupan
Godina
2004
Stranica
131
Mentor
Šatović, Viktor
Ključne riječi
hrenovka; naknadna pasterizacija; održivost; vakuum pakiranje
(frankfurters; post-processing pasteurization; shelf life; vacuum atmosphere)
Sažetak
U radu je istražen utjecaj toplinske obrade i naknadne pasterizacije na održivost vakuumiranih hrenovki tijekom skladištenja na temperaturama od 3, 12 i 17º ; C.Naknadno pasteriziranim vakuumiranim hrenovkama moguće je produžiti održivost obzirom na toplinski obrađene vakuumirane hrenovke prema spomenutim temperaturama od 1, 6, 2 do 2, 5 puta.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
2M/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Viktor Šatović
(mentor)