Pregled bibliografske jedinice broj: 322788
Utjecaj ovitka i starter kultura na proces zrenja i kvalitetu fermentiranih kobasica
Utjecaj ovitka i starter kultura na proces zrenja i kvalitetu fermentiranih kobasica, 2004., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 322788 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj ovitka i starter kultura na proces zrenja i kvalitetu fermentiranih kobasica
(The effect of casing and starter cultures on ripening process and quality of fermented sausages)
Autori
Nežak, Jadranko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
Podatak o recenziji nije dostupan
Godina
2004
Stranica
26
Mentor
Šatović, Viktor
Ključne riječi
fermentirane kibasice; fizikalo-kemijske i mikrobiološke promjene; ovitci; starter kulture
(casing; fermented sausages; starter cultures)
Sažetak
Ovim radom prikazan je utjecaj dviju različitih starter kultura mikroorganizama i dva različita umjetna ovitka proizvedena na prirodnoj osnovi na proces zrenja i kvalitetu fermentiranih kobasica. Tijekom proizvodnog procesa praćene su mikroklimatske, fizikalno-kemijske i mikrobiološke promjene na uzorcima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
9M/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb