Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 322531

Utjecaj temperature ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice


Golubovac, Natalija
Utjecaj temperature ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 322531 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj temperature ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice
(The impact of the temperature during extrusion on the properties of the wheat semolina)

Autori
Golubovac, Natalija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
Podatak o recenziji nije dostupan

Godina
2004

Stranica
61

Mentor
Ježek, Damir

Ključne riječi
ekstruzija; krupica
(extrusion cooking; semolina)

Sažetak
U ovom radu provedeno je ispitivanje utjecaja temperature ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice.Ispitivanje se provelo pri različitim temperaturama, broju okretaja pužnica, količini dodane vode u ekstruderu i različitoj dobavi suhe tvari pšenične krupice. Nakon ekstruzije uzorak je samljeven i dobivene su frakcije ekstrudata veličine granula 45&micro ; m, 125&micro ; m, 250&micro ; m, 450&micro ; m i 630&micro ; m. Cilj je ispitati pri kojoj će se temperaturi ekstruzije postići optimalni indeks vezanja vode i indeks topljivosti u vodi pšenične krupice. Dobiveni rezultati su pokazali da pšenična krupica veličine granula ekstrudata 450&micro ; m, dobivena pri temperaturi ekstruzije 170&ordm ; C ima optimalni indeks vezanja vode koji iznosi 20, 07. Optimalni indeks topljivosti u vodi ima ekstrudat pšenične krupice veličine granula ekstrudata 630&micro ; m, dobiven pri temperaturi ekstruzije 170&ordm ; C, a on iznosi 0, 78.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
137/04



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Ježek (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Golubovac, Natalija
Utjecaj temperature ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Golubovac, N. (2004) 'Utjecaj temperature ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Golubovac, Natalija}, year = {2004}, pages = {61}, keywords = {ekstruzija, krupica}, title = {Utjecaj temperature ekstruzije na svojstva ekstrudata p\v{s}eni\v{c}ne krupice}, keyword = {ekstruzija, krupica}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Golubovac, Natalija}, year = {2004}, pages = {61}, keywords = {extrusion cooking, semolina}, title = {The impact of the temperature during extrusion on the properties of the wheat semolina}, keyword = {extrusion cooking, semolina}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font