Pregled bibliografske jedinice broj: 322447
Mogučnost zamjene želatine u plastično-elastičnoj karameli sa modificiranim škrobom
Mogučnost zamjene želatine u plastično-elastičnoj karameli sa modificiranim škrobom, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 322447 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mogučnost zamjene želatine u plastično-elastičnoj karameli sa modificiranim škrobom
(The possibility of replaceing animal gelatin with modofoed starches in toffee chew)
Autori
Sečen, Iva
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.10
Godina
2004
Stranica
47
Mentor
Karlović, Damir
Ključne riječi
škrob; aditivi; plestično-elastične karamele; želatina
(starch; additives; toffee chew; animal gelatin)
Sažetak
Cilj ovog rada bio je pokazati mogućnost zamjene želatine modificiranim škrobovima u plastično-elastičnoj karameli zbog potrebnog opreza u korištenju želatine životinjskog porijekla, zbog pojave bolesti kravljeg ludila.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
123/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Damir Karlović
(mentor)