Pregled bibliografske jedinice broj: 322079
Senzorska analiza Istarskog pršuta različite zrelosti i tipa proizvodnje
Senzorska analiza Istarskog pršuta različite zrelosti i tipa proizvodnje, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 322079 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Senzorska analiza Istarskog pršuta različite zrelosti i tipa proizvodnje
(Sensory analysis of Istrian dry ham of varying maturity and manner of production)
Autori
Hreljak, Helena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.07
Godina
2004
Stranica
40
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
Istarski pršut; senzorska analiza
(Istrian dry ham; sensory analysis)
Sažetak
Cilj rada bio je primijeniti metodu deskriptivne analize za sirove šunke temeljenu na sedam obilježja u uočavanju razlika između Istarskih pršuta različite zrelosti i proizvodnje, te utvrditi u kojem je stadiju zrelosti Istarski pršut najbolje plasirati na tržište.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
103/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)