Pregled bibliografske jedinice broj: 322047
Razlike u fizikalno-kemijskim svojstvima proizvoda tipa pršut
Razlike u fizikalno-kemijskim svojstvima proizvoda tipa pršut, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 322047 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Razlike u fizikalno-kemijskim svojstvima proizvoda tipa pršut
(Differences in physical and chemical properties of products type dry-cured ham)
Autori
Markotić, Darko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
13.07
Godina
2004
Stranica
43
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
dalmatinski pršut; fermentacija; soljenje; svinjsko meso
(Dalmatian dry-cured ham; fermentation process; salting pork meat)
Sažetak
Cilj rada bio je odrediti razlike u fizikalno-kemijskim svojstvima uzoraka pršuta proizvedenih u PPK Karlovačkoj mesnoj industriji d.d., Karlovac, MIB Pivac d.o.o., Vrgorac i Viterbo, Italija.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
90/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)