Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 321961

Spektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji


Mesarić, Mislav
Spektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 321961 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Spektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji
(Spectrofotometric characterization of food dyes in confectionary industry)

Autori
Mesarić, Mislav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.06

Godina
2006

Stranica
51

Mentor
Karlović, Damir

Ključne riječi
čistoća boja; stabilnost boja; spektrofotometrija
(stability of dyes; purity of dyes; spectrophotometric method)

Sažetak
U ovm radu provedeno je istraživanje stabilnosti i čistoća sintetskih organskih boja (Tartrazine, Sunset yellow, Carmoisine, Ponceau 4R, Patent blue, Indigo carmine blue i Brown HT)koje se koriste u konditorskoj industriji. Dobiveni rezultati apsorpcijkih vrijednosti otopina boja uspoređeni su sa alkoholno-puferskim otopinama standarda i dobiveni su rezultati koji ukazuju da je čistoća boja odgovarala zahtjevima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
69/04



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Karlović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mesarić, Mislav
Spektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mesarić, M. (2006) 'Spektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mesari\'{c}, Mislav}, year = {2006}, pages = {51}, keywords = {\v{c}isto\'{c}a boja, stabilnost boja, spektrofotometrija}, title = {Spektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji}, keyword = {\v{c}isto\'{c}a boja, stabilnost boja, spektrofotometrija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mesari\'{c}, Mislav}, year = {2006}, pages = {51}, keywords = {stability of dyes, purity of dyes, spectrophotometric method}, title = {Spectrofotometric characterization of food dyes in confectionary industry}, keyword = {stability of dyes, purity of dyes, spectrophotometric method}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font