Pregled bibliografske jedinice broj: 321956
Temperature faznih promjena suspenzija proteina sirutke tretiranih visokim tlakom
Temperature faznih promjena suspenzija proteina sirutke tretiranih visokim tlakom, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321956 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Temperature faznih promjena suspenzija proteina sirutke tretiranih visokim tlakom
(The temperatures of phase transition of model systems of whey proteins fractions which were treated with high pressure)
Autori
Matić, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.06
Godina
2004
Stranica
80
Mentor
Lelas, Vesna
Ključne riječi
proteini sirutke; visoki tlak; denaturacija; temperature faznih promjena; diferencijalna termička analiza
(whey proteins; high pressure; denaturation; temperatures of phase transition; differential thermal analysis)
Sažetak
Svrha ovog rada bila je odrediti diferencijalnom termičkom analizom temperature faznih promjena 10%-tnih suspenzija proteina sirutke koji su tretirani visokim tlakom od 300-600 MPa u vremenu od 5 i 10 minuta.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
68/04