Pregled bibliografske jedinice broj: 321942
Važnost metode vodenog hlađenja za očuvanje kvalitete mesa peradi
Važnost metode vodenog hlađenja za očuvanje kvalitete mesa peradi, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321942 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Važnost metode vodenog hlađenja za očuvanje kvalitete mesa peradi
(The importance of water chilling method for preserving quality of poultry meat)
Autori
Čapo, Ivona
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.06
Godina
2004
Stranica
68
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
broj bakterija; izolacija i identifikacija; istostrujno vodeno hlađenje
(bacterial counter; counter water chilling; bacterial isolation and detection)
Sažetak
U ovom radu određivao se broj i vrst bakterija tijekom procesa istostrujnog vodenog hlađenja. Rezultati su statistički obrađeni, korištena je metoda deskriptivne analize te metoda linearne regresije. Rezultati su pokazali povećan broj bakterija u 14 sati u usporedbi s brojem bakterija u 7 sati. Najčešće izolirana vrsta roda je Escherichia coli.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
66/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)