Pregled bibliografske jedinice broj: 321911
Dobivanje vinskih destilata od različitih sorti grožđa
Dobivanje vinskih destilata od različitih sorti grožđa, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321911 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Dobivanje vinskih destilata od različitih sorti grožđa
(Production of wine distillates from different grapes sorts)
Autori
Boras, Stanko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.07
Godina
2004
Stranica
66
Mentor
Ježek, Damir
Ključne riječi
aroma; vinski destilat; destilacija
(aroma; wine distillate; distillation)
Sažetak
Cilj rada bilo je napraviti procjenu utjecaja različitih načina destilacije (rektifikacije i dvostruke destilacije u alambiku) na aromu vinskih destilata.Zbog velikog broja reakcija koje se odvijaju i zbog duljeg perioda termičkog tretiranja kod postupka dvostruke destilacije u alambiku, u uzorcima je pronađeno više estera i viših alkohola, što rezultura izraženijom aromom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
80/04