Pregled bibliografske jedinice broj: 321869
Biotransformacije 3, 4-dimetilacetofenona u stanicama pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) i korijena mrkve (Daucus carota)
Biotransformacije 3, 4-dimetilacetofenona u stanicama pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) i korijena mrkve (Daucus carota), 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321869 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Biotransformacije 3, 4-dimetilacetofenona u stanicama pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) i korijena mrkve (Daucus carota)
(Biotransformations of 3, 4-dimethylacetophenone by baker's yeast (Saccharomyces cerevisiae) and carrot root (Daucus carota) cells)
Autori
Peters, Sanja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
12.07
Godina
2004
Stranica
44
Mentor
Vorkapić-Furač, Jasna
Ključne riječi
biotransformacije; 3; 4-dimetilacetofenon; pekarski kvasac (Saccharomyces cerevisiae); mrkva (Daucus carota)
(baker's yeast (Saccharomyces cerevisiae); carrot root (Daucus carota))
Sažetak
U radu su izvedene biotransformacije spoja 3, 4-dimetilacetofenona komercijalnim pekarskim kvascem (Saccharomyces cerevisiae) u vodenom mediju uz dodatak glukoze i organskom otapalu (petroleter) te svježim korijenom mrkve (Daucus carota) u vodi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
Napomena
73/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Jasna Vorkapić-Furač
(mentor)