Pregled bibliografske jedinice broj: 321862
Utjecaj smrzavanja na svojstva peciva
Utjecaj smrzavanja na svojstva peciva, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321862 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj smrzavanja na svojstva peciva
(Effects of freezing on the properties of the rolls)
Autori
Bošnjak, Krešimir
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.06
Godina
2004
Stranica
45
Mentor
Ćurić, Duška
Ključne riječi
tijesto; smrzavanje; fermentirano tijesto; nefermentirano tijesto
(dough; freezing; fermented dough; unfermented dough)
Sažetak
Cilj rada bio je odrediti najpovoljnije uvjete smrzavanja za nefermentirana, djelomićno fermentirana i fermentirana peciva, ocijeniti promjene koje nastaju kao posljedica smrzavanja i skladištenja istih, te naći najpogodniji način proizvodnje peciva s tehnološkog i ekonomskog stajališta.Uzorci s najmanje izraženim promjenama koje nastaju kao posljedica smrzavanja su nefermentirani uzorci, slijede djelomićno fermentirani, pa potpuno fermentirani.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
71/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb