Pregled bibliografske jedinice broj: 321787
Detekcija Salmonella sp.u mesu i mesnim proizvodima klasičnom metodom kultivacije i dokazom antigena ELISA metodom
Detekcija Salmonella sp.u mesu i mesnim proizvodima klasičnom metodom kultivacije i dokazom antigena ELISA metodom, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321787 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Detekcija Salmonella sp.u mesu i mesnim proizvodima klasičnom metodom kultivacije i dokazom antigena ELISA metodom
(Detection of Salmonella sp. in meat and meat products by standard method of cultivation and detection of antigens by ELISA method)
Autori
Galić, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.05
Godina
2004
Stranica
55
Mentor
Šatović, Viktor
Ključne riječi
meso; mesni proizvodi; kultivacija; ELISA; Salmonella
(meat; meat products; cultivation; ELISA; Salmonella)
Sažetak
U ovom radu istraživana je prisutnost Salmonella vrste u mesu i proizvodima od mesa usporedo sa klasičnom metodom kultivacije opisanoj u normi ISO 6579:2002 i dokazom antigena ELISA metodom na uređaju miniVIDAS proivođača bioMerieux iz Francuske.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
57/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Viktor Šatović
(mentor)