Pregled bibliografske jedinice broj: 321783
Reološka svojstva voćnih kaša na bazi jabuke
Reološka svojstva voćnih kaša na bazi jabuke, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321783 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Reološka svojstva voćnih kaša na bazi jabuke
(Rheological properties of fruit apple based purées)
Autori
Bilić, Božena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
18.05
Godina
2004
Stranica
61
Mentor
Lelas, Vesna
Ključne riječi
kaša od jabuke; proteini soje; proteini sirutke; reološka svojstva
(apple purées; soy proteins; whey proteins; rheological properties)
Sažetak
Na reološka svojstva hrane značajan utjecaj imaju brojni čimbenici od kojih su najvažnija temperatura, udjel suhe tvari, kemijski sastav, pH i tehnološki proces proizvodnje. U ovom radu ispitivan je utjecaj dodatka šećera, meda te proteina soje i sirutke, odnosno više ciklusa smrzavanja i odmrzavanja na reološka svojstva kaše od jabuke.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
55/04