Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 321783

Reološka svojstva voćnih kaša na bazi jabuke


Bilić, Božena
Reološka svojstva voćnih kaša na bazi jabuke, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 321783 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Reološka svojstva voćnih kaša na bazi jabuke
(Rheological properties of fruit apple based purées)

Autori
Bilić, Božena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.05

Godina
2004

Stranica
61

Mentor
Lelas, Vesna

Ključne riječi
kaša od jabuke; proteini soje; proteini sirutke; reološka svojstva
(apple purées; soy proteins; whey proteins; rheological properties)

Sažetak
Na reološka svojstva hrane značajan utjecaj imaju brojni čimbenici od kojih su najvažnija temperatura, udjel suhe tvari, kemijski sastav, pH i tehnološki proces proizvodnje. U ovom radu ispitivan je utjecaj dodatka šećera, meda te proteina soje i sirutke, odnosno više ciklusa smrzavanja i odmrzavanja na reološka svojstva kaše od jabuke.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
55/04



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Lelas (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bilić, Božena
Reološka svojstva voćnih kaša na bazi jabuke, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Bilić, B. (2004) 'Reološka svojstva voćnih kaša na bazi jabuke', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bili\'{c}, Bo\v{z}ena}, year = {2004}, pages = {61}, keywords = {ka\v{s}a od jabuke, proteini soje, proteini sirutke, reolo\v{s}ka svojstva}, title = {Reolo\v{s}ka svojstva vo\'{c}nih ka\v{s}a na bazi jabuke}, keyword = {ka\v{s}a od jabuke, proteini soje, proteini sirutke, reolo\v{s}ka svojstva}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bili\'{c}, Bo\v{z}ena}, year = {2004}, pages = {61}, keywords = {apple pur\'{e}es, soy proteins, whey proteins, rheological properties}, title = {Rheological properties of fruit apple based pur\'{e}es}, keyword = {apple pur\'{e}es, soy proteins, whey proteins, rheological properties}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font