Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 321723

Identifikacija hlapljivih komponenti arome Istarskog pršuta industrijske proizvodnje


Babić, Ivona
Identifikacija hlapljivih komponenti arome Istarskog pršuta industrijske proizvodnje, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 321723 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Identifikacija hlapljivih komponenti arome Istarskog pršuta industrijske proizvodnje
(Identification of the volatile compounds of industrial produced dry-cured Istrian ham)

Autori
Babić, Ivona

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
07.05

Godina
2004

Stranica
54

Mentor
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
aroma; GC-MS; Istarski pršut
(flavoir; GC-MS; dry-cured Istrian ham)

Sažetak
Cilj rada bila je identifikacija hlapljivih sastojaka, koji su sastojci arome Istarskog pršuta. Od ukupnih količina hlapljivih sastojaka identificirano je prosječno 35% aldehida, 31% alkohola, 14% karboksilnih kiselina, 4.5% aromatskih ugljikovodika, 4% alifatskih ugljikovodika, 1.5% terpena, 1% cikličkih ugljikovodika, 1% ketona i 8% ostalih spojeva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
52/04



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Babić, Ivona
Identifikacija hlapljivih komponenti arome Istarskog pršuta industrijske proizvodnje, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Babić, I. (2004) 'Identifikacija hlapljivih komponenti arome Istarskog pršuta industrijske proizvodnje', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Babi\'{c}, Ivona}, year = {2004}, pages = {54}, keywords = {aroma, GC-MS, Istarski pr\v{s}ut}, title = {Identifikacija hlapljivih komponenti arome Istarskog pr\v{s}uta industrijske proizvodnje}, keyword = {aroma, GC-MS, Istarski pr\v{s}ut}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Babi\'{c}, Ivona}, year = {2004}, pages = {54}, keywords = {flavoir, GC-MS, dry-cured Istrian ham}, title = {Identification of the volatile compounds of industrial produced dry-cured Istrian ham}, keyword = {flavoir, GC-MS, dry-cured Istrian ham}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font