Pregled bibliografske jedinice broj: 321723
Identifikacija hlapljivih komponenti arome Istarskog pršuta industrijske proizvodnje
Identifikacija hlapljivih komponenti arome Istarskog pršuta industrijske proizvodnje, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321723 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Identifikacija hlapljivih komponenti arome Istarskog pršuta industrijske proizvodnje
(Identification of the volatile compounds of industrial produced dry-cured Istrian ham)
Autori
Babić, Ivona
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
07.05
Godina
2004
Stranica
54
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
aroma; GC-MS; Istarski pršut
(flavoir; GC-MS; dry-cured Istrian ham)
Sažetak
Cilj rada bila je identifikacija hlapljivih sastojaka, koji su sastojci arome Istarskog pršuta. Od ukupnih količina hlapljivih sastojaka identificirano je prosječno 35% aldehida, 31% alkohola, 14% karboksilnih kiselina, 4.5% aromatskih ugljikovodika, 4% alifatskih ugljikovodika, 1.5% terpena, 1% cikličkih ugljikovodika, 1% ketona i 8% ostalih spojeva.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
52/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)