Pregled bibliografske jedinice broj: 321641
Utjecaj promjene broja okretaja mješalice na homogenost smjese
Utjecaj promjene broja okretaja mješalice na homogenost smjese, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321641 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj promjene broja okretaja mješalice na homogenost smjese
(The influence of modification in mixing speed on the mixture homogeneity)
Autori
Perković, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
31.03
Godina
2004
Stranica
56
Mentor
Bauman, Ingrid
Ključne riječi
miješanje; homogenost; krute čestice
(mixing; homogeneity; solid particles)
Sažetak
Eksperimentalni dio ovog rada odnosi se na ispitivanje ponašanja sistema krutih čestica, kuhinjska sol-suhi korijen peršina, s ciljem određivanja utjecaja povećanja zastupljenosti pojedinih komponenata smjese na njenu homogenost, provođenjem operacije miješanja u različitim vremenskim intervalima i pri različitim okretajima bubnjaste miješalice tipa "Turbula". Udio krupnije komponente u smjesi određivao se uzorkovanjem i granulometrijskom analizom.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
38/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ingrid Bauman
(mentor)