Pregled bibliografske jedinice broj: 321630
Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja
Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321630 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja
(Chemical changes during the extrusion cooking-ether type cross-linking reactions)
Autori
Zupčić, Miranda
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
06.04
Godina
2004
Stranica
40
Mentor
Kovaček, Damir
Ključne riječi
ekstruzija; proteini; eterska veza; molekularno modeliranje; FTIR spektroskopija; AM-1
(extrusion; proteins; ether bond; molecular modeling; FTIR spectroscopy; AM-1)
Sažetak
U ovom radu razvijen je model za proučavanje i interpretaciju nastanka eterskih veza u proteinima pšenične krupice tijekom procesa ekstruzije, korišten je teorijski pristup baziran na metodama molekularnog modeliranja u kombinaciji s eksperimentalnim mjerenjima pomoću FTIR spektroskopije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
Napomena
32/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Damir Kovaček
(mentor)