Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 321630

Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja


Zupčić, Miranda
Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 321630 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja
(Chemical changes during the extrusion cooking-ether type cross-linking reactions)

Autori
Zupčić, Miranda

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.04

Godina
2004

Stranica
40

Mentor
Kovaček, Damir

Ključne riječi
ekstruzija; proteini; eterska veza; molekularno modeliranje; FTIR spektroskopija; AM-1
(extrusion; proteins; ether bond; molecular modeling; FTIR spectroscopy; AM-1)

Sažetak
U ovom radu razvijen je model za proučavanje i interpretaciju nastanka eterskih veza u proteinima pšenične krupice tijekom procesa ekstruzije, korišten je teorijski pristup baziran na metodama molekularnog modeliranja u kombinaciji s eksperimentalnim mjerenjima pomoću FTIR spektroskopije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija

Napomena
32/04



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Kovaček (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zupčić, Miranda
Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Zupčić, M. (2004) 'Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Zup\v{c}i\'{c}, Miranda}, year = {2004}, pages = {40}, keywords = {ekstruzija, proteini, eterska veza, molekularno modeliranje, FTIR spektroskopija, AM-1}, title = {Kemijske promjene tijekom procesa ekstruzije-eterski tip unakrsnog povezivanja}, keyword = {ekstruzija, proteini, eterska veza, molekularno modeliranje, FTIR spektroskopija, AM-1}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Zup\v{c}i\'{c}, Miranda}, year = {2004}, pages = {40}, keywords = {extrusion, proteins, ether bond, molecular modeling, FTIR spectroscopy, AM-1}, title = {Chemical changes during the extrusion cooking-ether type cross-linking reactions}, keyword = {extrusion, proteins, ether bond, molecular modeling, FTIR spectroscopy, AM-1}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font