Pregled bibliografske jedinice broj: 321611
Uzroci razdvajanja kod čokoladiranih vafel proizvoda
Uzroci razdvajanja kod čokoladiranih vafel proizvoda, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321611 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Uzroci razdvajanja kod čokoladiranih vafel proizvoda
(Causes of splitting chocolate cream wafers)
Autori
Janžić, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.03
Godina
2004
Stranica
59
Mentor
Banović, Mara
Ključne riječi
čokoladna napolitanka; "zijevanje"; količina vode; aw; relativna vlažnost zraka
(chocolate cream wafer; splitting wafers; ammount of water; water activity; relative humidity of the air)
Sažetak
Osnovni cilj rada bio je ustanoviti kako količina i aktivitet vode (aw) u proizvodu, te relativna vlažnost zraka utječu na danas poznate i vrlo prisutne probleme u konditorskoj industriji, a to su pucanje i razdvajanje vafel proizvoda, koje se tehnološkom terminologijom naziva "zijevanje".
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
26/04