Pregled bibliografske jedinice broj: 321596
Određivanje svojstva dalmatinskog pršuta fizikalno-kemijskim i bioelektričnim analizama
Određivanje svojstva dalmatinskog pršuta fizikalno-kemijskim i bioelektričnim analizama, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321596 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje svojstva dalmatinskog pršuta fizikalno-kemijskim i bioelektričnim analizama
(Determining property of Dalmatian dry-cured ham and physical and chemical properties)
Autori
Durak, Jasna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.01
Godina
2004
Stranica
78
Mentor
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
svinjsko meso; dalmatinski pršut; fermentacija; mišić; impedancija
(pork-meat; Dalmatian dry-cured ham; fermentation process; muscle; impedance)
Sažetak
Cilj rada bio je određivanje bioelektričke impedancije dalmatinskog pršuta i njegova fizikalno-kemijska analiza.Rezultati mjerenja bioelektričke impedancije pokazali su razlike u mjerenjima uzdužno/poprečne impedancije i faznog kuta na različitim frekvencijama. Rezultati mjerenja modula impedancije najbolji su na frekvencijama od 15 do 20 kHz.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
19/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)