Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 321530

Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja


Koprivnjak, Olivera
Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja // Maslina i maslinovo ulje A-Ž / Zadro, Božena ; Perica, Slavko (ur.).
Zagreb: Naklada Zadro, 2007. str. 63-71


CROSBI ID: 321530 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja
(Sensory properties and evaluation of virgin olive oils)

Autori
Koprivnjak, Olivera

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, pregledni

Knjiga
Maslina i maslinovo ulje A-Ž

Urednik/ci
Zadro, Božena ; Perica, Slavko

Izdavač
Naklada Zadro

Grad
Zagreb

Godina
2007

Raspon stranica
63-71

ISBN
978-953-182-075-2

Ključne riječi
djevičansko maslinovo ulje, senzorska svojstva, ocjenjivanje
(virgin olive oil, sensory properties, evaluation)

Sažetak
Predstavljena su najčešća obilježja različitih senzorskih svojstva djevičanskih maslinovih ulja (boje, bistroće, okusa i mirisa). Raspravljen je utjecaj sirovine, pojedinih operacija u preradi te uvjeta čuvanja ulja na senzorska svojstva. Raspravljene su metode senzorskih analiza i senzorskog ocjenjivanja koje se primjenjuju za tržišnu klasifikaciju ili izradu senzorskih profila sortnih ulja te ulja sa zaštitom zemljopisnog porijekla.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
062-0580696-0284 - Bioaktivne i hlapljive tvari djevičanskih maslinovih ulja u preradi i doradi (Koprivnjak, Olivera, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka


Citiraj ovu publikaciju:

Koprivnjak, Olivera
Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja // Maslina i maslinovo ulje A-Ž / Zadro, Božena ; Perica, Slavko (ur.).
Zagreb: Naklada Zadro, 2007. str. 63-71
Koprivnjak, O. (2007) Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja. U: Zadro, B. & Perica, S. (ur.) Maslina i maslinovo ulje A-Ž. Zagreb, Naklada Zadro, str. 63-71.
@inbook{inbook, author = {Koprivnjak, Olivera}, year = {2007}, pages = {63-71}, keywords = {djevi\v{c}ansko maslinovo ulje, senzorska svojstva, ocjenjivanje}, isbn = {978-953-182-075-2}, title = {Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevi\v{c}anskih maslinovih ulja}, keyword = {djevi\v{c}ansko maslinovo ulje, senzorska svojstva, ocjenjivanje}, publisher = {Naklada Zadro}, publisherplace = {Zagreb} }
@inbook{inbook, author = {Koprivnjak, Olivera}, year = {2007}, pages = {63-71}, keywords = {virgin olive oil, sensory properties, evaluation}, isbn = {978-953-182-075-2}, title = {Sensory properties and evaluation of virgin olive oils}, keyword = {virgin olive oil, sensory properties, evaluation}, publisher = {Naklada Zadro}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font