Pregled bibliografske jedinice broj: 321530
Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja
Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja // Maslina i maslinovo ulje A-Ž / Zadro, Božena ; Perica, Slavko (ur.).
Zagreb: Naklada Zadro, 2007. str. 63-71
CROSBI ID: 321530 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Senzorska svojstva i ocjenjivanje djevičanskih maslinovih ulja
(Sensory properties and evaluation of virgin olive oils)
Autori
Koprivnjak, Olivera
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, pregledni
Knjiga
Maslina i maslinovo ulje A-Ž
Urednik/ci
Zadro, Božena ; Perica, Slavko
Izdavač
Naklada Zadro
Grad
Zagreb
Godina
2007
Raspon stranica
63-71
ISBN
978-953-182-075-2
Ključne riječi
djevičansko maslinovo ulje, senzorska svojstva, ocjenjivanje
(virgin olive oil, sensory properties, evaluation)
Sažetak
Predstavljena su najčešća obilježja različitih senzorskih svojstva djevičanskih maslinovih ulja (boje, bistroće, okusa i mirisa). Raspravljen je utjecaj sirovine, pojedinih operacija u preradi te uvjeta čuvanja ulja na senzorska svojstva. Raspravljene su metode senzorskih analiza i senzorskog ocjenjivanja koje se primjenjuju za tržišnu klasifikaciju ili izradu senzorskih profila sortnih ulja te ulja sa zaštitom zemljopisnog porijekla.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
062-0580696-0284 - Bioaktivne i hlapljive tvari djevičanskih maslinovih ulja u preradi i doradi (Koprivnjak, Olivera, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Medicinski fakultet, Rijeka