Pregled bibliografske jedinice broj: 321471
Utjecaj fungalne α -amilaze na amilolitičku aktivnost i pecivu kakvoću brašna
Utjecaj fungalne α -amilaze na amilolitičku aktivnost i pecivu kakvoću brašna, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321471 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj fungalne α -amilaze na amilolitičku aktivnost i pecivu kakvoću brašna
(The influence of fungal α -amylase supplementation on amylolytic activity and baking quality of flour)
Autori
Nöthig, Tatjana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
04.02
Godina
2004
Stranica
41
Mentor
Ćurić, Duška
Ključne riječi
fungalni broj padanja; amilolitički enzimi; enzimatska aktivnost brašna
(fungal falling number method; wheat flour)
Sažetak
Da bi se odredila količina fungalne α - amilaze koja se dodaje u brašna sa niskom amilolitičkom aktivnošću, trebalo je razviti metodu koja može mjeriti aktivnost i cerealne i fungalne amilaze.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
14/04