Pregled bibliografske jedinice broj: 321464
Kemijske promjene tijekom postupka ekstruzije-ß-lakton
Kemijske promjene tijekom postupka ekstruzije-ß-lakton, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321464 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kemijske promjene tijekom postupka ekstruzije-ß-lakton
(Chemical changes during the extrusion process-ß-lactones)
Autori
Sipina, Maja
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
Podatak o recenziji nije dostupan
Godina
2004
Stranica
38
Mentor
Kovaček, Damir
Ključne riječi
ekstruzija; proteini; laktoni; molekularno modeliranje; FTIR spektroskopija
(extrusion; proteins; lactones; molecular modelling; FTIR spectroscopy)
Sažetak
U radu je razvijen model za proučavanje i interpretaciju nastanka esterske veze unutar strukture ß-laktona u proteinima pšenične krupice tijekom procesa ekstruzije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
Napomena
12/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Damir Kovaček
(mentor)