Pregled bibliografske jedinice broj: 321424
Ovisnost pada tlaka u cjevovodu o reološkim svojstvima majoneze
Ovisnost pada tlaka u cjevovodu o reološkim svojstvima majoneze, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321424 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ovisnost pada tlaka u cjevovodu o reološkim svojstvima majoneze
(Dependence of the pressure drop in pipeline on rheological characteristics of mayonnaise)
Autori
Renjć, Petra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
05.03
Godina
2004
Stranica
67
Mentor
Tripalo, Branko
Ključne riječi
majoneza; viskoznost; emulzija; pad tlaka; reologija
(mayonnaise; viscosity; emulsion; pressure drop; rheology)
Sažetak
Svrha rada bila je ispitati ovisnost pada tlaka u cjevovodu o viskoznosti majoneze. Dobivenim rezultatima odredili smo padove tlaka za običnu i laganu majonezu na tri mjerne pozicije.Na pad tlaka najviše utječe viskoznost majoneze, dok otpori kao gubici energije u cjevovodu imaju zanemarivu ulogu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
Napomena
04/04
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Branko Tripalo
(mentor)