Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 321411

ODREĐIVANJE KARAKTERISTIKA PROTOKA KONCENTRATIMA JUHA


Markotić, Ivana
ODREĐIVANJE KARAKTERISTIKA PROTOKA KONCENTRATIMA JUHA, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 321411 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
ODREĐIVANJE KARAKTERISTIKA PROTOKA KONCENTRATIMA JUHA
(DEFINING FLOW PROPERTIES OF SOUP CONCENTRATES)

Autori
Markotić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
28.02

Godina
2008

Stranica
58

Mentor
Bauman, Ingrid

Ključne riječi
koncentrat za juhe; značajke tečenja prahova; analizator tečenja prahova
(soup concentrate; powder flow properties; powder flow analyzer)

Sažetak
U industriji se koriste različiti oblici praškastih materijala, koji se transportiraju, skladište i procesuiraju. Na ponašanje prahova prilikom tih operacija utječu osobine i sastav praha, uvjeti okoline i osobine opreme koja se koristi. Od presudne važnosti je tijekom proizvodnje osigurati optimalne uvjete kako bi se prah doveo u stanje tečenja. U protivnom, mogu nastati problemi poput zastoja u proizvodnji, gubitka materijala, smanjenja kapaciteta, te upitne kvalitete proizvoda. Kako bi se izbjegli mogući problemi potrebno je detaljno upoznati značajke praha koje su povezane sa sposobnosti da se on stavi u stanje tečenja. Cilj ovog rada bio je steći uvid u značajke tečenja koncentrata za juhe i utjecaj uvjeta recepture (tip koncentrata, tip masnoća) ispitujući značajke tečenja analizatorom tečenja prahova. U istraživanju su korištena dva tipa koncentrata za juhe (koncentrat za bistre juhe i koncentrat za krem juhe) sa različitim vrstama masnoća. Rezultati rada su pokazali da recepture koncentrata bistrih juha imaju bolje značajke tečenja od receptura koncentrata krem juha. Narušavanje značajki tečenja uzrokuje korištenje tekuće masti umjesto krutih masnoća.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581846-2810 - Karakterizacija i određivanje stupnja izmiješanosti praškastih materijala (Bauman, Ingrid, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ingrid Bauman (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Markotić, Ivana
ODREĐIVANJE KARAKTERISTIKA PROTOKA KONCENTRATIMA JUHA, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Markotić, I. (2008) 'ODREĐIVANJE KARAKTERISTIKA PROTOKA KONCENTRATIMA JUHA', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Markoti\'{c}, Ivana}, year = {2008}, pages = {58}, keywords = {koncentrat za juhe, zna\v{c}ajke te\v{c}enja prahova, analizator te\v{c}enja prahova}, title = {ODRE\DJIVANJE KARAKTERISTIKA PROTOKA KONCENTRATIMA JUHA}, keyword = {koncentrat za juhe, zna\v{c}ajke te\v{c}enja prahova, analizator te\v{c}enja prahova}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Markoti\'{c}, Ivana}, year = {2008}, pages = {58}, keywords = {soup concentrate, powder flow properties, powder flow analyzer}, title = {DEFINING FLOW PROPERTIES OF SOUP CONCENTRATES}, keyword = {soup concentrate, powder flow properties, powder flow analyzer}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font