Pregled bibliografske jedinice broj: 321243
Utjecaj aeracije na tvari arome crnog vina
Utjecaj aeracije na tvari arome crnog vina, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321243 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj aeracije na tvari arome crnog vina
(The influence of aeration on aroma compounds in Babić wine)
Autori
Bukovšek, Marina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
Podatak o recenziji nije dostupan
Godina
2004
Stranica
54
Mentor
Banović, Mara
Ključne riječi
crno vino; aeracija; aroma; otopljeni kisik; plinska kromatografija
(red wine; aeration; aroma dissolved oxygen; gas chromatography)
Sažetak
Cilj rada bio je ukazati na to kakav utjecaj ima kontrolirana oksigenacija, u ovom slučaju aeracija, na tvari arome u mladom crnom vinu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
1/04