Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 321122

Utjecaj uvjeta sušenja na biološki aktivne spojeve i antiradikalsku snagu brokule i luka


Mrkić, Vlatka
Utjecaj uvjeta sušenja na biološki aktivne spojeve i antiradikalsku snagu brokule i luka, 2005., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 321122 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj uvjeta sušenja na biološki aktivne spojeve i antiradikalsku snagu brokule i luka
(The influence of drying conditions on biologically active compounds and antiradical power in broccoli and onion)

Autori
Mrkić, Vlatka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
09.07

Godina
2005

Stranica
128

Mentor
Tripalo, Branko

Ključne riječi
antiradikalska snaga; brokula; luk; flavonoli; glukozinolati; kinetika sušenja
(antiradical power; broccoli; onion; convective drying; drying kinetics; flavonols; glucosinolates)

Sažetak
Istraživan je utjecaj uvjeta sušenja brokule i luka na udio flavonola i glukozinolata te antiradikalsku snagu. Voda se iz uzoraka uklanjala konstantnom difuzijom, a kinetika sušenja u svim je pokusima dobro opisana jednočlanim eksponencijalnim modelom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
4D/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vlatka Mrkić (autor)

Avatar Url Branko Tripalo (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mrkić, Vlatka
Utjecaj uvjeta sušenja na biološki aktivne spojeve i antiradikalsku snagu brokule i luka, 2005., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mrkić, V. (2005) 'Utjecaj uvjeta sušenja na biološki aktivne spojeve i antiradikalsku snagu brokule i luka', doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mrki\'{c}, Vlatka}, year = {2005}, pages = {128}, keywords = {antiradikalska snaga, brokula, luk, flavonoli, glukozinolati, kinetika su\v{s}enja}, title = {Utjecaj uvjeta su\v{s}enja na biolo\v{s}ki aktivne spojeve i antiradikalsku snagu brokule i luka}, keyword = {antiradikalska snaga, brokula, luk, flavonoli, glukozinolati, kinetika su\v{s}enja}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mrki\'{c}, Vlatka}, year = {2005}, pages = {128}, keywords = {antiradical power, broccoli, onion, convective drying, drying kinetics, flavonols, glucosinolates}, title = {The influence of drying conditions on biologically active compounds and antiradical power in broccoli and onion}, keyword = {antiradical power, broccoli, onion, convective drying, drying kinetics, flavonols, glucosinolates}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font