Pregled bibliografske jedinice broj: 321061
Utjecaj intenziteta paljenja barrique bačava na miris vina
Utjecaj intenziteta paljenja barrique bačava na miris vina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321061 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj intenziteta paljenja barrique bačava na miris vina
(Influence of toasting intensity of barrique barrels on wine odour)
Autori
Jeličić, Slaven
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
20.12
Godina
2005
Stranica
64
Mentor
Banović, Mara
Ključne riječi
barrique bačve; intenzitet paljenja; miris vina; senzorski testovi
(oak casks; toasting intensity; sensory tests; wine odour)
Sažetak
Ovaj rad opisuje važnost upotrebe hrastovih bačava u proizvodnji kvalitetnih i vrhunskih vina, kao i važnost utjecaja intenziteta paljenja barrique bačvi na miris vina. Dobiveni rezultati ukazuju da obzirom na intenzitet paljenja barrique bačava, najveći utjecaj na miris vina ima barrique bačva srednjeg intenziteta paljenja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
137/05