Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 321061

Utjecaj intenziteta paljenja barrique bačava na miris vina


Jeličić, Slaven
Utjecaj intenziteta paljenja barrique bačava na miris vina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 321061 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj intenziteta paljenja barrique bačava na miris vina
(Influence of toasting intensity of barrique barrels on wine odour)

Autori
Jeličić, Slaven

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
20.12

Godina
2005

Stranica
64

Mentor
Banović, Mara

Ključne riječi
barrique bačve; intenzitet paljenja; miris vina; senzorski testovi
(oak casks; toasting intensity; sensory tests; wine odour)

Sažetak
Ovaj rad opisuje važnost upotrebe hrastovih bačava u proizvodnji kvalitetnih i vrhunskih vina, kao i važnost utjecaja intenziteta paljenja barrique bačvi na miris vina. Dobiveni rezultati ukazuju da obzirom na intenzitet paljenja barrique bačava, najveći utjecaj na miris vina ima barrique bačva srednjeg intenziteta paljenja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
137/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mara Banović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jeličić, Slaven
Utjecaj intenziteta paljenja barrique bačava na miris vina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Jeličić, S. (2005) 'Utjecaj intenziteta paljenja barrique bačava na miris vina', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jeli\v{c}i\'{c}, Slaven}, year = {2005}, pages = {64}, keywords = {barrique ba\v{c}ve, intenzitet paljenja, miris vina, senzorski testovi}, title = {Utjecaj intenziteta paljenja barrique ba\v{c}ava na miris vina}, keyword = {barrique ba\v{c}ve, intenzitet paljenja, miris vina, senzorski testovi}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jeli\v{c}i\'{c}, Slaven}, year = {2005}, pages = {64}, keywords = {oak casks, toasting intensity, sensory tests, wine odour}, title = {Influence of toasting intensity of barrique barrels on wine odour}, keyword = {oak casks, toasting intensity, sensory tests, wine odour}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font