Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 321057

Čvrstoća gela visokometiliranog pektina jabuke


Kalan, Martina
Čvrstoća gela visokometiliranog pektina jabuke, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 321057 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Čvrstoća gela visokometiliranog pektina jabuke
(Hardness of high methylated apple based pectin gel)

Autori
Kalan, Martina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
07.07

Godina
2005

Stranica
51

Mentor
Karlović, Damir

Ključne riječi
pektin jabuke; komercijalni visokometilirani pektinski preparati
(apple pectin; comercial high methylated pectin preparations)

Sažetak
U radu je ispitivana čvrstoća različitih uzoraka visokometiliranih pektinskih gelova jabuke dobivenih po standardnoj recepturi po Gudjonsu. Čvrstoća je ispitivana Texture Analyserom TA-XT.plus. Najveću čvrstoću imao je gel s 5%-nom količinom suhe tvari pektina jabuke, a najmanju čvrstoću je imao gel 0.5%-nom količinom suhe tvari pektina jabuke. Što se i očekivalo s obzirom da čvrstoća pektinskog gela raste proporcionalno s količinom dodane suhe tvari pektinske sirovine. Izvršena je usporedba čvrstoća uzoraka visokometiliranih pektinskih gelova jabuke i visokometiliranih pektinskih gelova citrusa, pri čemu je utvrđeno da pri jednakim uvjetima pripreme i mjerenja, veću čvrstoću pokazuje visokometilirani pektinski gel jabuke

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
62/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Karlović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kalan, Martina
Čvrstoća gela visokometiliranog pektina jabuke, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kalan, M. (2005) 'Čvrstoća gela visokometiliranog pektina jabuke', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kalan, Martina}, year = {2005}, pages = {51}, keywords = {pektin jabuke, komercijalni visokometilirani pektinski preparati}, title = {\v{C}vrsto\'{c}a gela visokometiliranog pektina jabuke}, keyword = {pektin jabuke, komercijalni visokometilirani pektinski preparati}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kalan, Martina}, year = {2005}, pages = {51}, keywords = {apple pectin, comercial high methylated pectin preparations}, title = {Hardness of high methylated apple based pectin gel}, keyword = {apple pectin, comercial high methylated pectin preparations}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font