Pregled bibliografske jedinice broj: 321051
Fizikalno-kemijska i tehnološka svojstva pšenica iz sortnih pokusa žetve 2004.
Fizikalno-kemijska i tehnološka svojstva pšenica iz sortnih pokusa žetve 2004., 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 321051 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Fizikalno-kemijska i tehnološka svojstva pšenica iz sortnih pokusa žetve 2004.
(Physicaly-chemical and technological properties of 2004 winter wheat)
Autori
Čustić, Edita
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
07.07
Godina
2005
Stranica
47
Mentor
Ćurić, Duška
Ključne riječi
ozima pšenica; gluten; peciva svojstva
(baking properties; gluten; winter wheat)
Sažetak
U radu su ispitivana fizikalno- kemijska i tehnološka svojstva sorata ozime pšenice žetve 2004. godine. Peciva svojstva brašna ispitana su probnim pečenjem, a za određivanje kvalitete kruha ispitana su i organoleptička svojstva. Rezultati pokazuju da sorte uzgojene na zagrebačkom području zadovoljavaju zahtjevima pekarske industrije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
Napomena
67/05