Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 320969

Utjecaj suhe tvari škrobnog sirupa na kvalitetu karamela


Jukić, Katarina
Utjecaj suhe tvari škrobnog sirupa na kvalitetu karamela, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 320969 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj suhe tvari škrobnog sirupa na kvalitetu karamela
(Influence of the dry compound content of starch syrup on quality of toffees)

Autori
Jukić, Katarina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
21.12

Godina
2005

Stranica
45

Mentor
Karlović, Damir

Ključne riječi
karamele; škrobni sirup; karamelna masa
(toffees; starch syrup; toffee mass)

Sažetak
Ovaj diplomski rad izrađen je zbog ispitivanja utjecaja količine suhe tvari škrobnog sirupa na kvalitetu karamela nakon proizvodnje i skladištenja. Ispitivanja su vršena na mliječnim karamelama s dodatkom kalcija i mliječnim karamelama s dodatkom lješnjaka. Za mliječne karamele s kalcijem rađene su tri probe (jedna je napravljena prema standardnoj recepturi, a ostale dvije s izmijenjenom recepturom), a za mliječne karamele s lješnjakom četiri probe (jedna prema standardnoj recepturi, a ostale tri izmijenjenom recepturom). Uvjeti proizvodnje bili su jednaki za oba proizvoda. Nakon proizvodnje uzorak svake karamele dan je na analizu radi određivanja količine masti i vode, a kod mliječne karamele s lješnjakom određivala se i količina lješnjaka. Zatim su uzorci dani na organoleptičko ocjenjivanje koje se odnosilo na vanjski izgled, unutarnja svojstva, konzistenciju, okus i miris. Uslijedilo je skladištenje te ponovna analiza (količina masti, vode, lješnjaka) i organoleptičko ocjenjivanje nakon 45 dana i nakon 90 dana da bi se utvrdila njihova kvaliteta nakon stajanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
128/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Karlović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jukić, Katarina
Utjecaj suhe tvari škrobnog sirupa na kvalitetu karamela, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Jukić, K. (2005) 'Utjecaj suhe tvari škrobnog sirupa na kvalitetu karamela', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Juki\'{c}, Katarina}, year = {2005}, pages = {45}, keywords = {karamele, \v{s}krobni sirup, karamelna masa}, title = {Utjecaj suhe tvari \v{s}krobnog sirupa na kvalitetu karamela}, keyword = {karamele, \v{s}krobni sirup, karamelna masa}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Juki\'{c}, Katarina}, year = {2005}, pages = {45}, keywords = {toffees, starch syrup, toffee mass}, title = {Influence of the dry compound content of starch syrup on quality of toffees}, keyword = {toffees, starch syrup, toffee mass}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font