Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 320927

Utjecaj prinosa, termina berbe i vrste podloge na udjel dušika, fenolnih spojeva i tvari arome Malvazije istarske


Čorak, Ivan
Utjecaj prinosa, termina berbe i vrste podloge na udjel dušika, fenolnih spojeva i tvari arome Malvazije istarske, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 320927 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj prinosa, termina berbe i vrste podloge na udjel dušika, fenolnih spojeva i tvari arome Malvazije istarske
(Influence of yield, time of harvest and sort of a rootstoc on participation of total nitrogen, phenol and aroma compounds of Malvasia Istriana)

Autori
Čorak, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.07

Godina
2005

Stranica
57

Mentor
Banović, Mara

Ključne riječi
Malvazija Istarska; podloga; termin berbe; ukupni dušik; ukupno fenoli
(Malvasia Istriana; time of harvest; rootstock; total nitrogen; total phenols)

Sažetak
U ovom je radu, primjenom analitičkih metoda formolne titracije, NOPA metode, titracije Folin Ciocalteu (FC) reagensom i metodom plinske kromatografije provedeno određivanje udjela ukupnog dušika, tvari arome i ukupnih fenola, kao osnovnih značajki mirisa i izgleda vina. Ispitivano je kako na njihov udjel utječu vrsta podloge, prinos i termin berbe. Korišteni su uzorci Malvazije istarske Porečkog vinogorja izuzimani u tri različita termina berbe (rani (R), normalni (N) i kasni (K)) sa panjeva različitim brojem ostavljenih pupova (20, 30 i 40) te sa dvije vrste podloge (Kober 5BB i 420A). U uzorcima s podloge Kober 5BB s 30 pupova zabilježen je najveći udio dušičnih i fenolnih tvari dok se udio tvari arome u dobivenim vinima nije značajno razlikovao.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
71/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mara Banović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Čorak, Ivan
Utjecaj prinosa, termina berbe i vrste podloge na udjel dušika, fenolnih spojeva i tvari arome Malvazije istarske, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Čorak, I. (2005) 'Utjecaj prinosa, termina berbe i vrste podloge na udjel dušika, fenolnih spojeva i tvari arome Malvazije istarske', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}orak, Ivan}, year = {2005}, pages = {57}, keywords = {Malvazija Istarska, podloga, termin berbe, ukupni du\v{s}ik, ukupno fenoli}, title = {Utjecaj prinosa, termina berbe i vrste podloge na udjel du\v{s}ika, fenolnih spojeva i tvari arome Malvazije istarske}, keyword = {Malvazija Istarska, podloga, termin berbe, ukupni du\v{s}ik, ukupno fenoli}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}orak, Ivan}, year = {2005}, pages = {57}, keywords = {Malvasia Istriana, time of harvest, rootstock, total nitrogen, total phenols}, title = {Influence of yield, time of harvest and sort of a rootstoc on participation of total nitrogen, phenol and aroma compounds of Malvasia Istriana}, keyword = {Malvasia Istriana, time of harvest, rootstock, total nitrogen, total phenols}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font