Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 320921

Kakvoća vina proizvedenog od višnje Maraske


Pintarić, Irena
Kakvoća vina proizvedenog od višnje Maraske, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 320921 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća vina proizvedenog od višnje Maraske
(Quality of wine produced from cherry Marasca)

Autori
Pintarić, Irena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.07

Godina
2005

Stranica
66

Mentor
Banović, Mara

Ključne riječi
višnja; voćno vino; senzorska analiza
(cherry; fruit wine; sensory analysis)

Sažetak
Voćna vina jesu poljoprivredni prehrambeni proizvodi dobiveni fermentacijom soka ili masulja svježeg i za to pripremljenog voća. Procjena kakvoće vina bazira se na određivanju parametara propisanih zakonskom regulativom. Provedena je alkoholna fermentacija masulja višnje Maraske s ciljem proizvodnje voćnog vina. Fermentacija je provedena u laboratorijskim uvjetima pri sobnoj temperaturi. Korišteni su selekcionirani kvasci trgovačkog naziva ''Fermol Rouge'' s time da su u pojedine uzorke prije fermentacije dodani pektolitički enzimi, hrana za kvasce te je provedena jabučno-mliječna fermentacija. Kvaliteta dobivenih proizvoda procijenjena je provođenjem fizikalno-kemijskih analiza, određivanjem ukupnih fenola, antocijana i senzorskom analizom. Dobiveni rezultati su pokazali da su u primijenjenim uvjetima fermentacije dobivena vina vrlo slična po fizikalno-kemijskom sastavu i udjelu fenolnih tvari i tvari boje. Senzorskom analizom je najbolje ocijenjeno vino u kojem je provedena jabučno-mliječna fermentacija (vino 7, vino 8).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
77/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mara Banović (mentor)

Avatar Url Irena Pintarić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pintarić, Irena
Kakvoća vina proizvedenog od višnje Maraske, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Pintarić, I. (2005) 'Kakvoća vina proizvedenog od višnje Maraske', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pintari\'{c}, Irena}, year = {2005}, pages = {66}, keywords = {vi\v{s}nja, vo\'{c}no vino, senzorska analiza}, title = {Kakvo\'{c}a vina proizvedenog od vi\v{s}nje Maraske}, keyword = {vi\v{s}nja, vo\'{c}no vino, senzorska analiza}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pintari\'{c}, Irena}, year = {2005}, pages = {66}, keywords = {cherry, fruit wine, sensory analysis}, title = {Quality of wine produced from cherry Marasca}, keyword = {cherry, fruit wine, sensory analysis}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font