Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 320764

Kemijski sastav i prehrambena vrijednost quinoe i amarantha


Ivičić, Nina
Kemijski sastav i prehrambena vrijednost quinoe i amarantha, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 320764 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kemijski sastav i prehrambena vrijednost quinoe i amarantha
(Chemical composition and nutritional value of quinoa and amaranth)

Autori
Ivičić, Nina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
14.10

Godina
2005

Stranica
45

Mentor
Kolb, Nada

Ključne riječi
amaranth; kemijski sastav; mineralni sastav; quinoa
(amaranth; chemical composition; mineral contents; quinoa)

Sažetak
U uzorcima quinoe i amarantha određeni su: udjeli sirovih proteina, masti, celuloze, pepela, ugljikohidrata i mineralnih tvari. Iz rezultata je izračunata prehrambena vrijednost i energetski udjeli. Rezultati su pokazali:  viši udjel proteina i masti, obzirom na ostale žitarice  niži udjel ugljikohidrata, obzirom na ostale žitarice  visok udjel mineralnih tvari, naročito magnezija, fosfora i željeza  niski udjel teških metala  visoku energetsku vrijednost i energetski udjel

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija

Napomena
92/05



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Kolb (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ivičić, Nina
Kemijski sastav i prehrambena vrijednost quinoe i amarantha, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Ivičić, N. (2005) 'Kemijski sastav i prehrambena vrijednost quinoe i amarantha', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ivi\v{c}i\'{c}, Nina}, year = {2005}, pages = {45}, keywords = {amaranth, kemijski sastav, mineralni sastav, quinoa}, title = {Kemijski sastav i prehrambena vrijednost quinoe i amarantha}, keyword = {amaranth, kemijski sastav, mineralni sastav, quinoa}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ivi\v{c}i\'{c}, Nina}, year = {2005}, pages = {45}, keywords = {amaranth, chemical composition, mineral contents, quinoa}, title = {Chemical composition and nutritional value of quinoa and amaranth}, keyword = {amaranth, chemical composition, mineral contents, quinoa}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font